Choď na obsah Choď na menu
 


Nové trénerské duo v HC 19 Humenné

20. 5. 2024

Hokejistov prvoligového mužstva HC 19 Humenné povedie v sezóne 2024/25 nová trénerská dvojica Tibor Tartaľ a Ladislav Majkus. Zemplínsky klub o tom informuje na sociálnych sieťach.

Stále mladý tridsaťsedemročný Tartaľ má za sebou úspešnú sezónu v Prešove. Šarišanov doviedol do prvoligového finále, v ktorom však prišiel skrátka a podľahol Žiline 0:4 na zápasy. V sezóne 2022/23 sa predstavil so slovenskou osemnástkou na MS vo Švajčiarsku, kde obsadil konečné štvrté miesto po nešťastnej prehre s Kanadou 3:4pp.

Premiéru na Slovensku absolvuje o tri roky starší Ladislav Majkus. Do Humenného prichádza po dvojročnom pôsobení v Kopřivnici, kde bol hlavným trénerom. Majkus ukončil kariéru v roku 2006 ako 22-ročný na poste obrancu.

Cieľom humenského klubu je návrat do Tipos extraligy. Vedenie čoskoro predstaví hráčsky káder pre budúcu sezónu. Táto nová trénerská dvojica prináša do tímu bohaté skúsenosti a nové perspektívy, od ktorých sa očakáva zvýšenie výkonnosti a morálky tímu.

Tartaľova pôsobivá traťová bilancia v Prešove, kde doviedol Šarišanov do finále prvej ligy, dokazuje jeho schopnosť motivovať a viesť svojich hráčov k čo najlepším výsledkom. Jeho skúsenosti z majstrovstiev sveta, kde dotiahol mužstvo Slovenska na slušné štvrté miesto, ukazujú jeho schopnosti v situáciách vysokého tlaku.

Pevné defenzívne zázemie do tímu naopak prináša Majkus, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil na poste obrancu. Jeho skúsenosti ako hlavného trénera v Kopřivnici budú neoceniteľné pri pomoci tímu pri rozvoji silnej defenzívnej stratégie.

Očakáva sa, že kombinácia Tartaľovho ofenzívneho myslenia a Majkusovej defenzívnej odbornosti prinesie vyrovnanejší prístup k hernému prejavu mužstva. Vedenie je presvedčené, že toto nové trénerské duo bude schopné identifikovať a rozvíjať silné stránky každého hráča a zároveň sa bude venovať aj slabým stránkam, ktoré v minulosti bránili napredovaniu tímu.

Návrat do Tipos extraligy je ambiciózny cieľ, no s novou trénerskou dvojicou na čele je mužstvo pripravené výrazne zabojovať o postup. Vedenie neúnavne pracuje na zostavení konkurencieschopného kádra a fanúšikovia môžu v najbližších týždňoch očakávať niekoľko zaujímavých nových hráčov.

Keďže sa mužstvo pripravuje na novú sezónu, atmosféra v šatni je napätá. Hráči sa chcú vrátiť na ľad a začať spolupracovať so svojimi novými trénermi. Doplnenie o Tartaľa a Majkusa vnieslo do tímu vzrušenie a optimizmus a fanúšikovia sa už nevedia dočkať výsledkov na ľade.

Nadchádzajúca sezóna je pre HC 19 Humenné napínavá a s novou trénerskou dvojicou na čele tímu je mužstvo pripravené postaviť sa výzvam prvej ligy a výrazne sa presadiť o postup do Tipos extraligy. 

 

zdroj: fb/hc19 Humenne