Choď na obsah Choď na menu
 


Dráma v Humennom: Muž ju chytil pod krk a škrtil

7. 5. 2024

Polícia v Humennom obvinila zo zločinu lúpeže 30-ročného muža z Podskalky. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, ženu napadol a žiadal od nej peniaze.

K incidentu došlo v sobotu (4.5.) skoro ráno na Družstevnej ulici v Humennom. Obvinený muž chytil 57-ročnú ženu pod krk, začal ju škrtiť a snažil sa jej vytrhnúť kabelku. "Obaja spadli na zem, no napadnutá žena sa začala urputne brániť a fyzicky napadla páchateľa. Ženino počínanie ho prekvapilo, a tak si zobral len náušnicu, ktorá jej pri potýčke spadla a ušiel," dodala hovorkyňa s tým, že žena utrpela pri útoku zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Muž skončil v cele policajného zaistenia, polícia navrhla jeho väzobné stíhanie. Pri zadržaní podozrivého bola podľa Ligdayovej kľúčová rýchla reakcia polície. "Oznámenie o udalosti sme prijali o 6:45 a naši príslušníci boli na mieste do niekoľkých minút. Podozrivého rýchlo identifikovali na základe opisov očitých svedkov a krátko po 7:00 ho zadržali," vysvetlila Ligdayová.

Policajné vyšetrovanie odhalilo, že podozrivý mal predchádzajúci záznam v registri trestov s viacerými odsúdeniami za drobné krádeže a vlámania. "Tento páchateľ sa už aj v minulosti zameriaval na zraniteľné obete a sme spokojní, že sa nám ho podarilo chytiť skôr, ako mohol ublížiť niekomu ďalšiemu," povedal policajný náčelník.

Obeť, ktorá chce zostať v anonymite, sa stále spamätáva zo svojho utrpenia. Jej odvaha v boji proti útočníkovi si vyslúžila široký obdiv verejnosti. „Je to skutočná hrdinka a sme vďační, že sa jej dostáva lekárskej starostlivosti, ktorú potrebuje,“ povedal náčelník.

Vzhľadom na to, že vyšetrovanie pokračuje, polícia vyzýva každého, kto má informácie o incidente, aby sa prihlásil. Zároveň pripomínajú občanom, aby zostali ostražití a každú podozrivú aktivitu okamžite nahlásili úradom. Podozrivý je medzitým vo väzbe a čaká na súdne pojednávanie. Za zločin lúpeže mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov. 

 

 

zdroj: TASR, UI