Choď na obsah Choď na menu
 


PRÍPRAVNÝ HOKEJ: HC 19 Humenné – L. Mikuláš 2:4

29. 8. 2023

Druhý prípravný zápas na domácom ľade. HC 19 Humenné privítal súpera z Liptova, odkiaľ v priebehu prípravy prišlo do humenského dresu päť hokejistov.

HC 19 Humenné – L. Mikuláš 2:4 (1:1,0:2,1:1)
Góly: 13. Jacko (Linet, Meliško), 54. Handlovský (Novický) – 10. Miller, 26. Valigura, 33. Curran, 60. Berry
Vylúčenia: 7:6 na 2 min., pres.: 1:1
Rozh.: Mihaľov, Pavlotty
Divákov: 915

HC 19 Humenné:
Kozel – Novák, Bdžoch, Jacko, Michalik, Krajňák, Vaško, Šoltés, Novický, Horvát, Parshin, Fereta, Novota, Meliško, Vrábeľ, Kriška, Borov, Handlovský, Ragan, Linet, Pavlovs.

MHK 32 L. Mikuláš:
Krasikov – Avtsin, Nátny, Hraško, Jendroľ, Šmída, Miller, Curran, Quince, Fekiač, Uhrík, Sukeľ, Berry, Lalík, Valigura, Vankúš, Vojtech, Tkáč, Žilka, Nauš

Priebeh:
Prvú tutovku mal v brejku Michalik, ale prestrelil. Na druhej strane v sľubnej pozícii minul Miller. V 10. min. práve Miller vyslal skrytú strelu spoza obrancu, Kozel puk zbadal až nad svojím betónom – 0:1. Liptáci boli skôr na puku, rýchlejší, strelecky aktívnejší – Fekiača vychytal Kozel, humenský brankár bol opäť oporou. V 13. min. spolupráca Meliško – Linet našla na modrej čiare Jacka, ktorý vyrovnal – 1:1. Aj II. tretina patrila Liptákom. Šance Currana i Nauša zlikvidoval Kozel, ale Valigura ho už prekonal – 1:2. V 33. min. sa dostal za humenskú obranu Curran a umiestnil puk medzi Kozelove betóny – 1:3. Tretia tretina sa začala vylúčeniami na oboch stranách, Sukeľa dvakrát zblízka vychytal Kozel. V 54. min. mali domáci presilovku, bomba Handlovského zmenila dráhu letu tečom o liptovskú hokejku a skončila v sieti – 2:3. Záver bol nervózny, došlo na pästný súboj, záver dohrávali „levy“ 45 sekúnd v oslabení 3:5. V čase 59:19 min. Berry poistil liptovskú výhru.

Ivan Boržík (Humenné):
Dnes sme na ľade veľa pozitívneho neukázali, až v tretej tretine sa obraz hry zlepšil. Boli sme všade pomalší, všetko nám trvalo dlhšie ako bolo treba. Vidíme, že máme na čom pracovať. Proti Košiciam sme hrali lepšie než dnes. Prehrávali sme osobné súboje, neboli sme na puku, z čoho pramenila slabá streľba. Čaká nás Slovenský pohár, trikrát vonku, hráme už o dva dni, nie je čas vyplakávať nad nevydareným zápasom.

Juraj Faith (L. Mikuláš):
Prvé dve tretiny sme mali v moci, zbytočne sme si skomplikovali záver zápasu. Keď sme mali jasne navrch, bolo potrebné viac gólovo odskočiť. Aj keď sme v ťažkej fáze prípravy, vo dvoch tretinách sme predvádzali hokej, aký si predstavujeme. V tretej tretine sa dostalo Humenné do hry, nechýbalo veľa, mohol zápas dospieť do remízy. Záverečná presilovka potvrdila výsledok, ktorý nás teší, aj keď v príprave sú dôležitejšie iné veci. 

 

zdroj: HC 19 Humenné, MsÚ Humenné