Choď na obsah Choď na menu
 


Magické VIANOCE V MÚZEU od 4. až 15. decembra

30. 11. 2023

Vihorlatské múzeum
srdečne pozýva
žiakov predškolských zariadení
a žiakov základných škôl
na interaktívny a vzdelávací program
VIANOCE V MÚZEU

Prostredníctvom tematických okruhov
si v termíne 4. až 15. decembra
spríjemníme vianočné obdobie
v priestoroch renesančného kaštieľa.

Galerijné oddelenie Vihorlatského múzea si pripravilo tvorivé dielne:
Pondelok – VIANOZDÔBKY
žiaci budú vytvárať vianočné ozdoby na vianočný stromček v galerijnej sieni O. Dubaya. Súčasťou aktivity bude aj tematická prednáška o tradícii zdobenia vianočného stromčeka.

Utorok. Úvodné slovo k Vianociam, o zvykoch a úkonoch počas Štedrého dňa i rozprávanie o priebehu štedrej večere čaká na školské kolektívy v rámci aktivity TRADIČNÉ VIANOCE.

Streda. Z oblasti histórie na Vás čaká pri rozpálenom kozube a vo vianočne vyzdobenej umeleckohistorickej expozícií aktivita U ANDRÁSSYOVCOV PRI KOZUBE. Čítanie vianočnej rozprávky pri kozube je určené pre žiakov predškolských zariadení a žiakov I. stupňa základných škôl.

Štvrtok. Čím sa živia zvieratá v lese v zime? Kde sa ukrývajú počas najchladnejšieho obdobia roka? Vedia sa o seba postarať? To a mnoho ďalšieho sa dozvedia detskí návštevníci v rámci komentovanej tematickej prehliadky LES POD BIELOU PERINOU. Aktivita je pripravená v spolupráci s Obvodnou poľovníckou komorou Humenné.

Piatok. Na záver týždňa Vás žiaci literárno-dramatického odboru SZUŠ Via Arto prenesú do sveta fantázie divadelným predstavením na vianočnú tému. Aktivita DETI DEŤOM ponúkne estetický kultúrny zážitok deťom predškolského veku a žiakom základných škôl.

Nepremeškajte príležitosť a príďte si od 4. decembra do 15. decembra 2023 užiť magickú atmosféru Vianoc v priestoroch Vihorlatského múzea.

POZOR! Na jednotlivé aktivity je potrebné vopred sa prihlásiť. Tel: 057/775 2240, sekretariat@muzeumhumenne.sk  

 

zdroj: Vihorlatské múzeum, MsÚ Humenné