Choď na obsah Choď na menu
 


Žena v Humennom šoférovala s 1,5 promile

1. 4. 2024

 Polícia obvinila vodičku, ktorá jazdila v Humennom pod vplyvom alkoholu. Výsledok jej dychovej skúšky bol 1,5 promile. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, policajná hliadka ju zastavila z dôvodu nekoordinovanej jazdy.

Ženu z obce Modrá nad Cirochou zastavili v pondelok (1. 4.) popoludní na Sninskej ulici v Humennom. "Mladá žena bola obmedzená na osobnej slobode, bola umiestnená do cely policajného zaistenia," doplnila policajná hovorkyňa s tým, že je obvinená z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.  

 

Incident slúži ako triezva pripomienka nebezpečenstva jazdy pod vplyvom alkoholu. Nielenže ohrozuje život vodiča, ale predstavuje aj vážne riziko pre nevinných okoloidúcich a ostatných účastníkov cestnej premávky. Pohotovým zásahom polície pri zastavení podnapitej vodičky sa potenciálne zabránilo tragickej nehode.

Je dôležité, aby jednotlivci pochopili vážne právne a sociálne dôsledky jazdy pod vplyvom. Môže to viesť nielen k obvineniam z trestného činu a uväzneniu, ale môže to viesť aj k zraneniu alebo strate života. Tento prípad v Humennom slúži ako štipľavý príklad potreby zodpovednej a triezvej jazdy. Okrem právnych dôsledkov môže vodička čeliť značným finančným postihom, strate vodičského oprávnenia a spoločenskej stigme spojenej s takýmto nezodpovedným správaním.

Okrem toho, trvalý vplyv takýchto incidentov presahuje rámec jednotlivca, ktorého sa to týka, a ovplyvňuje rodiny, priateľov a širšiu komunitu. Je dôležité, aby sa tento incident použil ako vzdelávací nástroj na zvýšenie povedomia o nebezpečenstvách jazdy pod vplyvom. Prostredníctvom proaktívneho vzdelávania a odstrašujúcich opatrení môžeme pracovať na predchádzaní podobným incidentom v budúcnosti a podporovať kultúru zodpovednosti a bezpečnosti na cestách. 

 

.

zdroj: Polícia SR, tasr, UI